De McLaren P1 LM is het monster dat het Nürburgring-record voor snelste straatlegale auto verslond. De LM was gebouwd door Lanzante die in 1995 met een McLaren F1 de 24 uur van Le Mans wonnen. De mensen bij dit bedrijf hebben nu voor een klant uit het Midden-Oosten deze McLaren P1 GT gemaakt. Een hardcore-versie van de hardcore P1 GTR. Maar wel met mate, want in tegenstelling tot de P1 LM, is er bij deze auto aandacht besteed aan het interieur. En die aandacht is zeer goed besteed.

Op de Instagram van Lanzante zien we de eerste foto’s van deze McLaren P1 GT. Hierin is te zien dat de sleuven op de voorste wielkasten en de aangepaste luchthapper op het dak refereren aan de McLaren F1 GTR die destijds Le Mans won. De achterkant is echter niet zo Longtail als de F1 uit ’95.

Binnenin zien we leren kuipstoelen, waarvan de kleuren matchen bij het leer op het stuur en het dashboard. Een zeer fraaie combinatie. Want wie zegt dat een ronde over de Nürburgring onder de zeven minuten niet comfortabel kan?

Wie de McLaren P1 GT in actie wil zien, zal niet lang hoeven te wachten. Vandaag zal hij namelijk te zien zijn op het Goodwood Festival of Speed 2018. Dan zullen we ook meer informatie krijgen over deze creatie van Lanzante.

Foto’s: Lanzante

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)