Je gaat de McLaren Senna zelden tot nooit op de openbare weg zien. Laat staan met Nederlandse kentekenplaten. De astronomisch hoge prijs van het ding is daarvoor één reden. Dat er slechts 500 van worden gebouwd, helpt ook niet mee. Toch zijn de eerste exemplaren inmiddels op Nederlandse grond neergestreken. Dit betaalden hun baasjes.

Een McLaren Senna spotten in het openbaar is een beetje als de wolf in Nederland. Hij is er wel, maar je ziet hem eigenlijk nooit. De Senna’s op Nederlands kenteken – het zijn er op dit moment drie – zullen niet veel buitenspelen. De grootste kans om er eentje tegen te komen, heb je tijdens Super Car Sunday, gokken we zo.

De Senna – die z’n naam ontleent aan de legendarische coureur Ayrton Senna – is de extreemste straatlegale auto die McLaren ooit ontwikkelde. Het magische getal is bij deze auto 800. Want: 800 pk, 800 Nm en 800 kilo downforce bij 250 km/u. In 2,8 seconden sprint hij naar de 100 km/u. Z’n topsnelheid ligt op 340 km/u. Je wist waarschijnlijk al dat een Senna een redelijk gepeperd prijskaartje heeft. De vanafprijs ligt op 852.000 euro zonder belastingen.

Dat Nederlanders gierig zijn, gaat niet op als het om de aanschaf van een McLaren Senna op Nederlands kenteken gaat. De BPM op een Senna bedraagt 59.409 euro. Voor dat geld kun je prima een leuke auto kopen. Een Volkswagen Golf R bijvoorbeeld. Of – met een beetje bijleggen, een BMW M140i xDrive, om maar wat te noemen.

Goedkoopste McLaren Senna van Nederland

Voor de goedkoopste McLaren Senna van Nederland werd 1.111.198 euro betaald. De eigenaar van de auto koos voor een zwarte lak met knaloranje accenten. Om de auto een nóg Hollandser tintje te geven, kreeg de Senna Nederlandse vlaggen aan weerszijden van de megalomane achterspoiler. Zo’n auto op Nederlands kenteken moet immers gevierd worden.

De op één na duurste McLaren Senna van Nederland kostte bij aanschaf 1.195.500 euro. Daarvoor kreeg de eigenaar een lichtblauw exemplaar met matzwarte details. Vrij ingetogen, durven we wel te stellen. De hypercar staat sinds 1 mei op Nederlandse platen en is daarmee op het moment van schrijven de jongste Senna van Nederland.

Duurste McLaren Senna van Nederland

Het scheelt op het totaal niet écht veel, maar met een catalogusprijs van 1.272.529 euro is de andere Senna toch echt duurder. Volgens het kenteken is hij zwart, volgens ons is hij diep donkergroen. Bovendien heeft de Senna striping van voor tot achter over de auto. Da’s een smaakdingetje. In hoeverre de auto’s qua interieur van elkaar verschillen, kunnen we je helaas niet vertellen.

Zijn er nog meer Senna’s in Nederland?

Een klein vogeltje fluisterde ons in dat dit niet de enige twee Senna’s zijn in Nederland. Een welbekende autoverzamelaar uit het zuiden van het land heeft er ook eentje. Een zwarte met gele accenten die qua kleurstelling perfect past bij zijn knalgele McLaren P1. Bij Louwman Exclusive werd onlangs een zilvergrijs exemplaar gespot. Bij Louwman binnen staat overigens nog een witte McLaren Senna te koop. Kost je 1.195.000 euro exclusief belastingen.

Foto’s: Rick Snel

Advertentie

Reacties

  • Thierry de kort heeft op 7 mei 2019 geschreven:

    Met een aventador SVJ konden we hem niet bijhouden op het circuit in Assen vorige week tijdens een trackday. Hele snelle auto, maar mooi is anders !

    Reageer
  • Robin heeft op 6 mei 2019 geschreven:

    De zwart met groene Senna heb ik gezien bij het RDW voor zijn Nederlandse kenteken. Wat een gave auto!!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie