Mike Flewitt, de baas van McLaren, bevestigt aan TopGear dat de aankomende McLaren Speedtail meer dan 1.000 pk produceert. De hypercar met drie zitplaatsen zal de bekende 4,0-liter V8 gebruiken. Maar een snelheidsrecord zit er niet in.

‘Het vermogen groeide van 430 pk in een GT4-auto naar ik-kan-je-niet-vertellen-hoeveel in een Speedtail. Maar het is meer dan 1.000 pk’, zegt Mike. Hij merkt op dat de motor in de P1 al een hybridehulpje had. ‘Voor de McLaren Speedtail hebben we een andere aanpak.’

De McLaren Speedtail moet harder kunnen dan 391 km/u. Maar dat is niet het belangrijkste aan deze hypercar. McLaren gaat niet Koenigsegg of Hennessey achterna. ‘We doen niet aan hardrijden om maar hard te rijden’, zegt Mike.

‘De auto is completer dan dat, en er is meer dan alleen de topsnelheid. De auto is supercomfortabel en super om in te rijden. De topsnelheid is het resultaat van de ontwikkeling van de auto. Het was nooit het doel van de auto.’ Je moet met de McLaren Speedtail in alle comfort een roadtrip van 3.500 kilometer kunnen maken. Zie het dus meer als een hyper-GT.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)