Wat een schoonheid: de McLaren MP4-12C Spider. De open versie van de brute Brit lost de verwachtingen ruimschoots in. Door het ontbreken van de daklijn oogt de Spyder nóg lager en breder dan zijn dichte broer al deed. Opmerkelijk is dat er geen stoffen dak is gemonteerd, maar een metalen klapdak – toch zwaarder dan stof. Veel maakt het echter niet uit, want de MP4-12C heeft natuurlijk sowieso al zo’n enorme berg vermogen, die merkt die paar extra kilootjes niet eens. Daarbij is de MP4-12C toch al als cabrio ontworpen, waardoor geen extra steunberen, -balken of -kousen nodig zijn.

De techniek is uiteraard identiek: 3,8-liter V8 met dubbel turbo, 625 pk en 600 Nm. Stoplicht-tot-snelweg hoeft maar 3,1 seconden te duren en wat er met je neusvleugels gebeurt bij 329 km/u in de buitenlucht: gewoon blijven trappen, merk je het vanzelf.

Je kunt je MP4-12C Spider nu bestellen, in november start de levering.

Wat we ons trouwens afvragen: wat zou jij doen, gewoon als het kon omdat je toch geld zat had? Ferrari? Lambo? Aston? Porsche? SLS? Maserati? BMW? Of toch deze? Eén ding is zeker: de keuze is er niet eenvoudiger op geworden…

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie