Met de enorme hoeveelheid schuurvondsten op het internet is het een wonder dat er nog verweerde klassiekers over zijn om te ontdekken. Deze Mercedes 300 SL Gullwing speelt het schuurvondst-spel uit. Veel beter dan één van de 1.400 Gullwing Coupés vinden, wordt het niet.

Je kijkt naar een van de mooiste auto’s ooit geproduceerd, de Mercedes 300 SL Gullwing, gepresenteerd met een glorieuze lading patina. De auto met chassisnummer 43 werd in 1954 verkocht in Miami. Na tien jaar werd de registratie opgeheven voor een restauratie. Een operatie waaruit deze Mercedes 300 SL Gullwing nooit zou ontwaken.

De restaurateur ontdeed de Mercedes 300 SL Gullwing van zijn blauwe lak en prepareerde hem voor een nieuw kleurtje. De Benz zou meer dan vijftig jaar wachten op een verfpistool dat nooit kwam. Hij verdween in een schuur en werd vergeten. Een tijd terug werd de auto gevonden, maar werd niet direct opgeknapt.

De Mercedes zoals je ‘m ziet, werd getoond op de Concours d’Elegance van Amelia Island in Florida. Verdere plannen zijn nog niet bekend. Dus wat vind jij? Restaureren of zo preserveren? In deze staat is ie in ieder geval al meer dan een miljoen euro waard.

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)