De Mercedes-AMG C 43 was een tijdje de bestverkochte motorisering van AMG. Hij was wat vriendelijker geprijsd dan de 63-versie met een V8 en met de 390 pk sterke V6 kwam je niets te kort. We hebben goed nieuws: de populaire uitvoering is krachtiger geworden. Het, uh, andere nieuws: het is nu een viercilinder.

Zeg hallo tegen de 2,0-liter viercilinder turbomotor; schoner en milieuvriendelijker dan voorheen, maar toch het extra duwtje in de rug waar kopers om vragen. Over hoeveel pk hebben we het? Welnu, 408 pk en 500 Nm. AMG zegt echter ook ‘in bepaalde rijsituaties’ nog 14 pk uit de startgenerator te kunnen persen. Dezelfde motor levert in de Mercedes-AMG A 43 trouwens 421 pk.

De Mercedes-AMG C 43 is een mild-hybrid

De startgenerator voedt het 48-volt systeem bij bijvoorbeeld het afremmen. Ook zit er, net als bij de SL 43, een elektromotor in de turbo die helpt met het opspoelen bij lagere toeren. De 0-100-tijd is 4,6 seconden voor de sedan en 4,7 seconden voor de stationwagen. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u of 265 km/u met de juiste optie.

Het zou trouwens heel vreemd zijn als deze 43 nog wel meer dan vier cilinders zou krijgen, want ook de aankomende C 63 zal deze motor gebruiken, maar dan met plug-in hybride techniek. Een V8 zit er dus niet meer in voor de C-klasse, daarvoor moet je bij de E-klasse zijn.

De achterwielen sturen mee

Vierwielaandrijving is een vast onderdeel, waar 31 procent van het koppel naar de voorwielen gaat en de rest naar achteren. Ook zijn meesturende achterwielen standaard op de Mercedes-AMG C 43. Adaptieve dempers zitten er ook altijd op, net als een automaat met negen versnellingen..

Merc zegt dat 18-inch wielen standaard zijn, maar je hebt ook de keuze uit 19- of 20-inchers, als je dat liever hebt. Het interieur is uitgerust met AMG-stoelen bekleed met zwart, synthetisch microvezelmateriaal met rode contrasterende stiksels, maar je mag dit ook upgraden naar leer of nappaleder, afhankelijk van het budget. De prijzen van de nieuwe Mercedes-AMG C 43 met zijn viercilinder zijn nog niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)