Van de Mercedes-AMG One bouwt het merk een beperkte 275 exemplaren die elk 2.275.000 euro moeten kosten, exclusief belastingen. Alle Ones zijn uitverkocht – onder de gelukkigen bevinden zich mensen als Lewis Hamilton en David Coulthard. Door de onderstaande video is de Mercedes-AMG One-aanbetaling nu bekend: 500.000 euro. Of tweemaal een AMG GT R in Nederland.

Als je de Tikkie van een half miljoen hebt overgemaakt (Mercedes-AMG is superblij dat je betaald hebt), krijg je een rechthoekig doosje thuisgestuurd. Superspannend – totdat je merkt dat er niets inzit, op een beetje schuim na en een klein papiertje ter grootte van een visitekaartje. Bij McLaren krijg je tenminste nog een sculptuurtje als je 2,3 miljoen voor een Speedtail aftikt.

Is het zo karig als het lijkt? Nee: de bedoeling is dat de bestuurder zijn hand in het schuim drukt en de handafdruk terugstuurt. Van deze afdruk maakt Mercedes-AMG de perfecte handschoen voor tijdens het rijden. Een beetje zoals een F1-coureur dat met zijn bips doet om de ideale stoel te krijgen. De Mercedes-AMG One is immers een F1-auto voor op de straat.

Mercedes-AMG One: aanbetaling in ruil voor handschoenen

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)