Kerstmis is nog maar 69 dagen verwijderd (waar is de rest van 2023 eigenlijk gebleven?) en dus wordt het tijd om na te denken over een cadeautje voor onder de boom. Mogen we een suggestie doen met dit schaalmodel van de Mercedes-AMG One? Het modelletje is schaal 1 op 8 en – nog leuker – is op afstand bestuurbaar.

Nee, het is geen Lego-bouwset, maar een product van CaDA en is ontworpen door Bruno Jenson, beter bekend als BrunoJJ1 in de tovenaarswereld van de schaalmodelbouwsets. Het model van de One heeft veel coole features, zoals een achtervleugel die kan intrekken en uitsteken net als de echte auto. Ook herken je de haaienvin boven de motor en de kenmerkende lage neus.

De One is een geavanceerde RC-auto

Alles bij elkaar bestaat het schaalmodel van de Mercedes-AMG One uit 3.295 in elkaar grijpende stukjes en hij heeft een onafhankelijk voor- en achterwielophanging. Nog meer coole onderdelen die verkleind zijn, zijn de schokdempers, werkende led-lampen en de motor. Het KERS-systeem wordt gesimuleerd wanneer je de auto naar achteren trekt.

Mercedes-AMG One schaalmodel

Klinkt al als een RC-auto uit de toekomst, toch? Moet je opletten: er zijn twee motoren die zorgen voor vierwielaandrijving en een transmissie met twee versnellingen. Blijkbaar kun je ook rijmodi (!) instellen en kun je de deuren openen met een druk op de knop. Je moet wel nog even twee AA-batterijen kopen voor het modelletje.

De prijs van het schaalmodel van de Mercedes-AMG One

Wanneer je het auto eenmaal af hebt, meet de op afstand bestuurbare Mercedes-AMG One 57 centimeter in de lengte, 24,5 centimeter in de breedte en is ie 16 centimeter hoog. Groot genoeg om overheen te vallen dus. De bouwset kost bij Mercedes 300 euro. Mocht Sinterklaas of de Kerstman een beetje moeilijk doen over de prijs: de echte auto is ruim 8.000 keer zo duur.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)