Wanneer je aan iemand belooft om 2,275 miljoen euro te betalen, dan verwacht je dat diegene zich aan zijn woord houdt. Mercedes kon zijn eerdere afspraken met potentiële kopers van de AMG-One niet waarmaken. Het idee was om in 2020 te beginnen met de leveringen. Nu weten we dat het tot 2022 duurde voordat de productieversie er eindelijk was.

Ze zullen zich bij AMG meermaals achter de oren gekrabd hebben over het besluit om een F1-motor in een straatauto te willen tillen. Op die gedachte kunnen we binnenkort antwoord krijgen. Mercedes-AMG liet filmmakers Cutting Edge Productions een documentaire maken over het bouwproces van de One. Door de trailer die je onderaan de pagina vindt, krijgen we al wat Drive to Survive-vibes. Al zal het verhaal achter de One weinig verdraaiingen van de realiteit nodig hebben voor wat controverse.

Eerlijke documentaire over de Mercedes-AMG One

De filmcrew spreekt met mensen van AMG die aan het project werkten, maar ook met Lewis Hamilton die een van de aanjagers was om de One te bouwen. Daarnaast komen er interviews voorbij met potentiële kopers, zoals David Coulthard en Victoria Swarovski. Uit de trailer wordt al duidelijk dat Mercedes niet onder stoelen of banken steekt dat het proces niet zo gelopen is als gehoopt.

We zien een AMG-topman zijn excuses aanbieden en een ander zegt dat de planning te optimistisch was. Wanneer het testvoertuig eindelijk is gebouwd, zien we hem ook nog na een brandje bij een benzinepomp. Dat de testauto’s nog niet productieklaar waren, hebben we zelf aan den lijve ondervonden tijdens onze eerste kennismaking met de One. Wanneer de documentaire over de bouw van de Mercedes-AMG One wordt uitgebracht, is nog niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)