Na jaren van dominantie in de F1 ging het afgelopen jaar een stuk minder vlot bij Mercedes. De auto leed aan overmatig stuiterend gedrag en kwam aan het begin van het seizoen seconden tekort op Red Bull Racing en Ferrari. Aan het einde van zo’n seizoen zit er maar één ding op: een speciale F1-versie maken van een van je auto’s. De Mercedes-AMG SL 63 Motorsport Collectors Edition viert dat die ellende van 2022 eindelijk achter de rug is.

Wat direct in het oog springt, is de kleurstelling die werd overgenomen van de F1-auto. De speciale SL 63 staat op matzwarte 21-inch AMG-wielen die ook een accent van de turquoise kleur van de teamsponsor dragen. Het collector’s item krijgt ook wat aero-aanpassingen, onder meer een grotere diffuser. Hierdoor moet de AMG SL nog beter met de luchtstroom om kunnen gaan.

Het uiterlijk van de Mercedes-AMG SL 63 Motorsport Collectors Edition

De speciale Mercedes-AMG SL krijgt ook het Night-pakket van AMG waardoor verschillende onderdelen in het zwart worden uitgevoerd. Dit zie je bijvoorbeeld bij de splitter, zijpanelen, spiegelkappen en verdonkerde uitlaatpijpen. Vanbinnen zijn er AMG Performance-stoelen die je met rode of gele stiksels kunt krijgen. Verder is er natuurlijk veel koolstofvezel te vinden in de cabine.

Mercedes doet niets aan de motor. De 4,0-liter V8-biturbo produceert nog steeds 585 pk en 800 Nm. Er komen maar 100 stuks van deze Mercedes AMG SL 63 Motorsport Collectors Edition en elk exemplaar krijgt een op maat gemaakte indoor autohoes. Wat de speciale AMG SL kost, weten we niet, maar ga ervan uit dat het meer is dan 230.000 euro. Dat betaal je namelijk voor de normale versie van deze SL.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)