De huidige Mercedes CLS heeft de eveneens huidige E-klasse als basis. Een nieuwe E-klasse betekent dus vrijwel automatisch ook een opvolger voor de CLS. En daarom probeert Mercedes nu nog zoveel mogelijk exemplaren van het bestaande model te verkopen. Tijd dus voor speciale edities!
 
Op de CLS Grand Edition debuteert een matte platinum lakkleur, die in hoge mate bestand is tegen krassen en vuil. Maar voor wie dit een stapje te ver gaat, zijn er ook normale metaallakken.
 
Tot de standuitrusting behoren bi-xenon koplampen in een donker masker, bochtenverlichting en active light. Verder specifieke 18 inch AMG wielen met vijf spaken en een Grand Edition typeplaatje op de voorschermen. Ze doen het niet voor minder daar in Stuttgart.
 
Het interieur is uitermate fraai ingericht door Alcantara en leer te combineren in een bruin/zwarte kleurencombinatie. Overigens kan de klant hier ook weer voor andere tinten kiezen. De houtpanelen zijn er in mat of glanzend. De Grand Edition komt in maart beschikbaar op alle motorvarianten.

Reacties