Dat je een oude AMG wilt, staat buiten kijf. Het dilemma is als volgt: ga je voor een knalrood exemplaar met alle overheerlijke foutheid die de jaren negentig te bieden heeft? Óf ga je voor een vreselijk ingetogen exemplaar met standaard velgjes?

Beide exemplaren staan nu bij Auto Leitner. De sleeper zonder badges (optie 260 in die tijd) of zichtbare AMG-uitlaat draagt nog de naam Mercedes 500E 6.0 AMG en komt van de eerste eigenaar uit Duitsland. De 6,0-liter V8 motor produceert 381 pk en liep een acceptabele 81.000 kilometer.

Nostalgische types worden blij van de met houtfineer bedekte telefoon naast de middenconsole, de originele aankoopnota en alle boekjes die je je kunt wensen. Wat je dan niet zou verwachten van een auto uit die tijd, zijn voorstoelen met geheugenstanden of een dimmende binnenspiegel. Neem voor deze E-klasse 159.500 euro mee.

En dan de Mercedes E 60 AMG. Technisch haast identiek, maar dan gebouwd na de beslissing van Mercedes om de E voortaan vóór het getal te zetten. Ook deze biedt je een ontzettend fijne 6.0 V8 met 381 pk. In tegenstelling tot zijn showroomgenoot draagt de E 60 maar wat graag uit dat hij een snelle AMG is, met 17-inch AMG-velgen, een dikkere uitlaat, het aero-pakket en de kleur Signalrot.

De rode kleur komt op een artistieke manier (zoals ze dat alleen in de jaren negentig konden) terug in het interieur. Dat moet je net kunnen waarderen. Met een tellerstand van 71.000 kilometer en een prijs van 149.500 euro maakt deze E 60 AMG de keuze nog een stuk lastiger. Onze tip: koop beide auto’s. Je hebt toch ook niet maar één paar schoenen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)