Je hebt kracht, brute kracht en dan is er nog Posaidon. De tuner met de verkeerd gespelde naam pompt de Mercedes-AMG E 63 op naar 1.020 pk en 1.400 Nm. De Posaidon Mercedes-AMG E 63 R850+, zoals hij voluit heet, haalt dit bizarre vermogen door een nieuwe uitlaat, speciale racebougies, nieuwe luchtkanalen en waarschijnlijk heel veel meer.

Topsnelheid R850+

De topsnelheid is begrensd op 350 km/u. In theorie haalt de E 63 R850+ zelfs 368 km/u. Om dit te halen moest de E-klasse wel op dieet, hierdoor kun je geen passagiers meer meenemen. Of ze moeten het aandurven om zonder gordels in een auto te gaan zitten die van 0-100 km/u gaat in 2,8 seconden.

Oké, moeilijk veel vermogen en bizarre prestaties. Prima, strikje eromheen en afleveren. Helaas, Posaidon kon ook niet van de buitenkant afblijven. Er moesten per se nog stickers op en een hoop koolstofvezel. Wij zien onze allesvernietigende sedans liever wat ingetogener, zodat we de verbazing zien op het gezicht van een Veyron-rijder als hij vernederd wordt bij het stoplicht.

We hebben het trouwens gecheckt, zelfs in het Duits is het ‘Poseidon’.

Voor jou geselecteerd:

De 12 snelste productieauto’s ooit
De 10 snelste stationwagens die je nu kunt kopen

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)