Jazeker, dit is de nieuwe Mercedes E-klasse Coupé. Moeten we nog iets zeggen over dat hij sterk lijkt op de C- en S-klasse? Nee? Mooi. De nieuwe Mercedes E-klasse Coupé ziet er net als zijn familieleden bijzonder fijn uit met zijn ronde bips en dunne achterlichten. Het is als appeltaart op een verjaardag: geen verrassing dat het er is, maar toch zeer welkom.

Net als bij de Estate kun je over de Coupé bijster weinig interessants vertellen: het is net de sedan, maar dan twee deuren minder. Wel is de nieuwe Mercedes E-klasse Coupé vanbinnen een stukje groter dan zijn voorganger. De achterpassagiers hebben bijvoorbeeld 74 millimeter meer beenruimte. Alsof je een upgrade krijgt bij Transavia naar de eerste klas. De hele auto is eveneens 74 millimeter breder dan zijn voorganger. Grappig toeval.

Vol trots vertelt Mercedes over de welkom-functie van de langwerpige achterlichten. Wanneer je de E-klasse Coupé opent, lichten de led-units van binnen naar buiten op. Als je de auto dicht doet, doven de achterlichten van buiten naar binnen. Een soort van handig om te zien of de auto nu dicht of open is, maar het ziet er peppy uit. Alsof je niet toch nog een keer voor de zekerheid je auto op slot drukt. Check hieronder maar, en volg ons ook even op Instagram, nu je toch bezig bent.

Hoe zit het met de motoren van de Mercedes E-klasse Coupé?

Gelijk maar het slechte nieuws in je gezicht gooien: Mercedes zegt nog niets over de AMG, daar moet je dus nog even geduld voor hebben. In den beginne mag je kiezen uit de E 220 D, E 200, E 300 en E 400 4Matic. Zodra we weten wanneer je de release van de Mercedes-AMG E 63 Coupé op je kalender mag zetten, hoor je het uiteraard van ons.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)