Hoe hard je het ook probeert – eh, niet dat we dat gedaan hebben – je kunt een Mercedes S-klasse niet laten vliegen. Daarom heb je een probleem als je door de lucht wilt reizen alsof je achterin een luxueus vlaggenschip van Mercedes zit. Nu is er echter een oplossing. Mercedes en Emirates zijn een samenwerking aangegaan om een eerste klas-suite te maken in hun Boeing 777-vloot, die geïnspireerd is op de S-klasse.

Wat is er precies overgenomen van de S-klasse?

De drie jaar lange samenwerking tussen Mercedes en Emirates heeft geresulteerd in een eerste klas-cabine, waar zaken als de keuze in materialen, ‘hoge afwerkingskwaliteit’, knopjes en sfeerverlichting geïnspireerd zijn op de Mercedes. De cabine heeft zelfs iets dat ‘virtual windows’ heet. Dit is een functie van NASA die een gevoel van gewichtloosheid creëert.

Emirates vertelt ons ook dat alle passagiers die gebruik maken van deze eerste klas-cabine per 1 december 2017 een lift van deur-tot-deur krijgen van en naar het vliegveld van Dubai. In een Mercedes S-klasse natuurlijk. Je hoeft dus geen moment van je S-luxe te missen.

Wanneer kan ik in een S-klasse vliegen?

‘Per direct’, vertelt Dr Jens Thiemer van Mercedes, ‘ dan kunnen reizigers van Emirates die eerste klas vliegen ook boven de wolken genieten van de luxe van de S-klasse.’

Kijk maar eens naar de foto’s in de galerij hierboven. Welke combinaties tussen auto’s en vliegtuigen zou je nog meer willen zien? Een compleet Spartaanse en leeggehaalde cabine geïnspireerd op Lotus? Al slaat dat waarschijnlijk minder aan…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)