We snappen niet helemaal waarom je een auto waarbij het de bedoeling is dat je achterin gaat zitten meer vermogen zou willen geven. Misschien omdat je de chauffeur ook een verzetje gunt als jij op het kantoor in een vergadering zit? Dit is in ieder geval precies wat Brabus heeft gedaan bij deze Mercedes-Maybach S 680. De V12 produceert nu 850 pk.

Het oude vermogen van de V12 is 612 pk en het koppel is een niet te bescheiden 900 Nm. Brabus maakt daar 1.000 Nm van. Het extra vermogen komt van twee nieuwe turbo’s, een uitlaat en wat software-ingrepen. De 0-naar-100-tijd is nu 4,1 seconden en de topsnelheid blijft begrensd op 250 km/u. De velgen zijn 22 inch groot en Brabus gooit de luchtvering iets omlaag.

En natuurlijk een hoop koolstofvezel

Waar de normale Maybach een bepaald niveau van elegantie nastreeft, wil Brabus met deze auto vooral gaan voor een stoere uitstraling. Rondom plakken ze koolstofvezel en ook binnenin kun je het spul laten aanbrengen. Ook wordt de auto van nieuwe leren bekleding voorzien, als je dat wilt. Al kunnen we ons niet voorstellen dat het standaardspul van Maybach niet volstaat.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie