Na een korrelige ingescande brochure kunnen we je nu de nieuwe M-klasse in al zijn haarscherpe glorie laten zien. De nieuwe SUV wordt op de autoshow van Frankfurt in september voor het eerst aan het grote publiek getoond, waarna hij al snel bij de dealers zal verschijnen.

De nieuwe ML is wat groter dan zijn voorganger, maar houdt het met een lengte van 4,80 meter nog redelijk binnen de perken. De wielbasis bleef met 2,92 meter overigens hetzelfde. Groot nieuws is er vooral op motorisch gebied in de vorm van de ML 250 BlueTec. In deze vorm heeft de M-klasse een 2,1-liter grote viercilinder aan boord met 204 pk. Echt heel hard zal hij er niet mee gaan, maar kijk eens naar het verbruik: 6,0 l/100 km bij een CO2-uitstoot van 158 g/km. Ongelooflijke cijfers voor zo’n kolos. Leuk nieuws voor de milieufreaks is dat er ook nog een extra zuinige hybrideversie komt die gebruik zal maken van deze motor.

Wil je zoals wij altijd meer poweeeer, dan zijn er nog de ML 350 CDI met 256 pk, en de ML 350 BlueEfficiency met een 306 pk sterke benzine-V6. Ongetwijfeld komt er ook nog een ML 500, maar voor nu spreekt Mercedes eerst en vooral van een nieuwe ML 63 AMG. Deze krijgt een 5,5-liter biturbo V8 met 544 pk toebediend. Lekkere hapjes.

Reacties