Na een korte afwezigheid is de aanduiding ‘ML63 AMG’ binnenkort weer in de Mercedes-prijslijsten terug te vinden. Op de autoshow van Los Angeles toont het merk de nieuwste AMG-SUV, die gretig gebruik maakt van de nieuwe 5,5-liter biturbo V8-motor die tegenwoordig in de meeste AMG’s is terug te vinden. De specs: 525 pk, 700 Nm, een acceleratiesprintje van 0 naar 100 km/u in 4,8 seconden en een begrensde topsnelheid van 250 km/u. Grrr.

Of het sneller kan? Natuurlijk: dan bestel je gewoon een AMG Performance Pack, goed voor 557 pk, 760 Nm, 270 km/u, rode remklauwen en een koolstofvezel afdekkapje op je motorblok. Natuurlijk wordt al het geweld richting allevier de wielen gestuurd middels de zeventraps AMG Speedshift-transmissie, en behelst de ML alle mogelijke tastbare én elektronische oplossingen om het geheel niet als een ongecontroleerd zwabberende zeecontainer te laten aanvoelen. Oh, en de cijfers voor de milieumensjes: 276 g/km en 11,8 l/100 km. Dat klinkt als veel, maar het is nog niet eens zo lang geleden dat doorsnee familiesedannetjes met moeite onder dat soort waarden kwamen.

Volgend voorjaar mogen we de ML63 op onze wegen verwelkomen. Als iemand tenminste de bijbehorende CO2-taks wil ophoesten.

Reacties