De dopamine raasde door onze lichamen toen we de woorden ‘Mercedes-Maybach GLS 600’. Want het cijfer 600 stond historisch altijd voor een twaalfcilinder en die oppermachtige aandrijving stierf eerder dit jaar bij Maybach. Toont Daimler dan eindelijk een flinke set cojones? Is de Mercedes-Maybach GLS 600 de middelvinger naar alle uitstootproblematiek? De held die we verdienen, maar niet nodig hebben? Nee. Maybach bukt zijn nomenclatuur en zijn erfgoed genadeloos voorover en, nou, goed. De GLS 600 heeft een V8-motor.

Zelden hoor je ons klagen als een auto uitgerust wordt met een achtcilinder. Alleen in het geval zoals hier voor je gepresenteerd is; als de naam een V12-motor belooft. En voor de markt waar dit ding gekocht wordt, kan een V12-motor er wel van af, toch? Vooruit, langzaam is de Mercedes-Maybach GLS 600 niet. De 4,0-liter V8 produceert 558 pk en 730 Nm, waardoor een 0-100-tijd van 4,9 seconden mogelijk is. Een kleine elektromotor van 22 pk helpt met de acceleratie en wint stroom terug.

Wat maakt de Mercedes-Maybach GLS een Maybach?

Wat direct opvalt is de tweekleurige lak en de uitgesproken grille. Daaronder voegt Mercedes wat chroom toe en installeert een kaasrasp als onderste grille. Op de achterste stijl plakt Mercedes Maybach-badges. Achterin strekken twee stoelen zich uit zodat je een aangenaam dutje kunt doen. Bijna alle oppervlaktes zijn bekleed met zacht nappa-leer, aluminium of hout. Uiteraard kun je het interieur helemaal zelf samenstellen.

Er is plek voor champagne-flessen en de tafels klappen uit om je hapje uit de ingebouwde koelkast op neer te zetten. Via het infotainmentsysteem zijn diverse geuren mogelijk. De twee achterste stoelen krijgen separate airconditioning, plus er is een speciale rijmodus die ervoor zorgt dat de achterste passagiers zo comfortabel mogelijk zitten. De luchtvering zal hier een grote rol bij spelen. Oh, en uiteraard gaat de zonwering elektrisch omlaag. Voor als het nog niet duidelijk was: de Mercedes-Maybach GLS 600 koop je om in vervoerd te worden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)