Ben je geen ster in fileparkeren? Kijk dan gerust even verder, want deze Mercedes-Maybach S 600 Pullman – de uitgerekte versie van de toch al niet bepaald compacte S-klasse – meet 6,5 meter.

Dat is iets meer dan een meter langer dan de standaard Mercedes-Maybach S. Hij is tevens tien centimeter hoger en heeft een wielbasis van 4,42 meter. Hoewel er geen informatie over het gewicht is vrijgegeven, durven we wel te schatten dat ie zwaar genoeg is om dorpen te doen verzakken.

Net als z'n verre voorganger, de Mercedes 600 die 50 jaar geleden op de markt kwam (en nu onder andere Commandeur Clarkson dient), is dit natuurlijk bij uitstek een auto voor staatshoofden. Mede hierom kun je hem in gepantserde uitvoering bestellen en zal het je in het interieur, dat van top tot teen in leer gehuld is, aan niets ontbreken. Er zijn achterin vier zitplaatsen, gearrangeerd op de theekransjesmanier, een 18,5 inch scherm en Burmester-audio, optioneel met 3D Surround Sound. Uiteraard is er een glazen scheidingswand (elektrisch beweegbaar én ondoorzichtig te maken) om je afzijdig te houden van de chauffeur. Die het ongetwijfeld best naar zijn zin zal hebben, met een biturbo V12 met 530 pk en 830 Nm onder z'n rechtervoet.

De Mercedes-Maybach Pullman is vanaf begin 2016 te koop vanaf ongeveer een half miljoen euro – en dat is vóórdat je de Nederlandse Belastingdienst een bijzonder gulle donatie hebt gedaan.

Reacties