Dit is nog niet de productieversie van de eerste elektrische auto van Maybach, maar het zit er niet ver vanaf. Dit concept heet de Mercedes-Maybach EQS en het is een one-off die laat zien wat we kunnen verwachten van het model dat de speerpunt is van de uitstootloze toekomst van Maybach. En natuurlijk is het een grote en glimmende SUV.

De auto staat op hetzelfde onderstel als de Mercedes EQS en alle andere grote elektrische modellen van Mercedes. De actieradius van de EQS SUV zal ongeveer 600 kilometer zijn, dus verwacht hetzelfde van deze Maybach. Tijdens die afstand geniet je een ‘buitengewoon soepele en stille rijervaring en een ongekend niveau van kalmte en ontspanning in het interieur’, zo wordt ons beloofd.

Helemaal hip en kalm

Maybach wil zich op een jonger publiek gaan richten. Dus, meer digitaal is meer beter. Voorin vind je het bioscoopwaardige hyperscreen, dat ook in de Maybach S-klasse zit. Verder vind je in dit concept alle techniek die Mercedes op dit moment in huis heeft, zoals bijvoorbeeld een interieurcamera, die kan zien waar de bestuurder naartoe kijkt.

Achterin kun je plaatsnemen in een van de twee grote stoelen en genieten van de entertainment aldaar. Mercedes wijst ook op de doorlopende lijn die van voor in het interieur naar achteren loopt en een gevoel van ruimte en kalmte creëert. Er staat zelfs een bloemenvaas achterin om je chakra’s helemaal in goed banen te leiden. Maar geen zorgen, bij Maybach weten ze ook dat je af en toe wilt feesten, dus is er ook nog ruimte voor glazen en champagne onder de vaas.

Dan de buitenkant van de Mercedes-Maybach EQS

Je kunt niet echt om die grille heen, hè? Gorden Wagener, het hoofd design van Daimler, noemt het zelf ‘een vooruitstrevende grille die het merk een compleet nieuw uiterlijk geeft’. Het lijkt erop dat het principe van BMW hier gevolgd wordt. Door de twee smalle led-stripjes die de koplampen moeten vormen, lijken de kenmerkende verticale spijlen nog groter dan ze al zijn. De achterkant is wel iets rustiger, met een enkele lichtstrip. Voor wie veel geld heeft, is het blijkbaar belangrijker dat mensen je zien arriveren. Het is nog niet bekend wanneer het uiteindelijke productiemodel van de Mercedes-Maybach EQS te bestellen zal zijn.

Advertentie

Reacties

 • John45 heeft op 8 september 2021 geschreven:

  Bling is king in China….

  Reageer
 • Chris heeft op 7 september 2021 geschreven:

  Grote snor van voren, hij ziet er uit als een walrus

  Reageer
 • Brandtje heeft op 7 september 2021 geschreven:

  Serieus… Rood van buiten en blauw van binnen .

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie