Voor bouwvakkers van wie de bouwhelm aan de binnenkant bekleed is met alcantara of voor schilderaars die uitsluitend schilderen met kwasten van leeuwenmanen is hier de Mercedes X-klasse. Het uiterlijk was al geen geheim meer.

Doet de Mercedes X-klasse je denken aan de Nissan Navara? Dan heb je goede ogen. De X-klasse is het product van de samenwerking tussen Nissan en Mercedes. De ontwerpers in Stuttgart hebben flink hun best gedaan en veranderden de wielkasten, deuren en andere kenmerkende eigenschappen.

Zijn er verschillende smaakjes?

Jazeker. De Pure-uitvoering (zwart in de galerij) is het werkpaard en kijkt niet op van een krasje meer of minder. De Progressive (goud in de galerij) voegt gekleurde delen toe en is een stukje modieuzer. De Power (wit in de galerij) – alleen al om die naam zou je ‘m willen – is de meest agressief ogende uitvoering die er is.

De Power-uitvoering heeft een dikke V8?

Uhm, nee. Wel een halve V8. De X 220 d haalt 163 pk uit een 2,3-liter viercilinder met één turbo. De X 250 d haalt 190 pk uit hetzelfde motorblok dankzij twee turbo’s. In 2018 volgt de X 350 d: een V6 met 258 pk en 550 Nm. Alle motoren zijn diesels en over het aantal newtonmeters zegt Mercedes (nog) niets. Vreemd. Toch belangrijke informatie voor een pick-up.

Voor wie is dat ding nu eigenlijk?

Mercedes zegt dat de X-klasse zich richt op ‘grondbezitters en boeren in Argentinië, ondernemers en aannemers in Australië, families met een voorkeur voor premium-producten in Brazilië, trendgevoelige mensen in Zuid-Afrika en Engeland en ook sportieve avonturiers in Nieuw-Zeeland en Duitsland’. Een omslachtige manier om ‘iedereen’ te zeggen. De Mercedes X-klasse ga je overal ter wereld tegenkomen, als het aan de bouwer ligt.

Hoeveel spul kan ik kwijt in en achter de Mercedes X-klasse?

Je mag 1.650 tot 3.500 kilo trekken. Het precieze gewicht hangt van de motor af. Het maximale laadvermogen is 1.042 kilo. De laadbak is 1.560 bij 1.587 millimeter. Oh, en de achterbank heeft Isofix.

Wat kost de Mercedes X-klasse?

In Nederland bedraagt de vanafprijs van de Mercedes-Benz X-klasse 38.480 euro exclusief BTW/BPM. De prijzen van de overige uitvoeringen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt. In november begint de levering.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie