De Mercedes X-klasse was niet helemaal het succes waarop het merk had gehoopt. Al na een kleine drie jaar trok Mercedes de stekker uit de pick-up. Iets korter dan de ruim 50 jaar van de Toyota Hilux, die nog altijd in productie is. De reden van het tegenvallende resultaat is natuurlijk duidelijk: te weinig wielen. Want wat als alle pick-ups van Mercedes eruit hadden gezien als deze X-klasse 6×6?

Classic Youngtimer Consultancy, die je kent van de verhoogde Nissan GT-R of de Bentley voor het einde van de wereld, liet deze Mercedes X-klasse 6×6 bouwen. Of, zoals ie officieel heet, de Mercedes X 350 d 6 Wheeler. De inspiratie voor het project komt uiteraard van de brute Mercedes G-klasse 6×6, maar deze is wel een stuk verstandiger. Om te beginnen ligt er geen 544 pk sterke V8 in, maar een V6-diesel met 258 pk. Bovendien is de aanschafprijs flink lager.

Wat kost de Mercedes X-klasse 6×6?

Wil je nu een originele Mercedes G-klasse met zes wielen, dan mag je minimaal zes ton aftikken. De prijzen lopen zelfs op tot een miljoen euro. Deze Mercedes X-klasse 6×6 moet 95.000 euro opleveren, exclusief eventuele belastingen. Een relatief gunstige aanschafprijs, kijkend naar de alternatieven. Niet alleen krijg je zes wielen en een op maat gemaakt subframe, de auto is verbreed en hoger op z’n pootjes gezet. Het interieur is vrijwel standaard. Hij staat op je te wachten in Uden.

Reacties

 • Ralph heeft op 10 mei 2021 geschreven:

  Heel gaaf ding !!
  Vooral de achterbak, traanplaat I love it!!

  Reageer
 • Peter B heeft op 10 mei 2021 geschreven:

  Nice cheap steel rims included, real 6 by 6

  Reageer
 • Wat een pauperbak heeft op 4 mei 2021 geschreven:

  De natte droom van elke oud ijzer handelaar.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)