Kun je je het studiemodel van de X-klasse nog heugen? Misschien als Mercedes de pick-up net zo stoer had gemaakt, dat meer mensen ‘m zouden kopen. Vorig jaar werden slechts 16.700 exemplaren weggezet en volgens Automotive News trekt het merk binnenkort de stekker alweer uit de X-klasse. Tuner Carlex brengt de Mercedes X-klasse dichter tot het concept en noemt hem de Exy Extreme.

Om de naam Exy Extreme te verdienen, haalt de X-klasse bij Carlex nieuwe bumpers, bredere wielkasten, diffusers voor en achter, frames om de koplampen, lampen op het dak, een rolbeugel achterop en heel flinke banden op 16-inch velgen. De Poolse tuner wil binnenin ook het een en ander doen aan je X-klasse, waarbij je je goed moet afvragen of je de uitbundigheid van buiten ook binnen wilt.

Motorisch lijkt het erop dat de Carlex Mercedes X-klasse ongewijzigd is. Als dit een X 350 d is, dan levert de diesel-V6 190 pk en 550 Nm. Genoeg om een leuk kunstje te doen in de modder. Vanbinnen kun je door de speakers V8-geluid laten afspelen. Carlex stuurde de matgroene Mercedes X-klasse door Georgië met fietsen achterop en dat leverde een stel toffe platen op.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)