Als je sommige mensen mag geloven, zijn auto’s de nieuwe sigaretten: alom gehaat en straks mag je er nergens meer mee naar binnen. Echter, in Europa wordt de auto nog steeds gezien als een statussymbool. Sterker nog: met bepaalde auto’s word jij als ultiem aantrekkelijk gezien. Al verschilt wel per land welke auto’s sexy gevonden worden.

Met welke auto’s ben je sexy?

Duits onderzoek van Autoscout24 onder 7.300 Europese autobezitters wijst uit dat sportauto’s en cabrio’s hoog scoren – dat is geen verrassing. Onder de 1.072 ondervraagde Nederlanders gaf 28 procent aan iemand met een sportauto hoog te hebben zitten op de hubba-hubba-ladder. 23 procent valt op figuren met een cabrio. En daarna wordt het interessant.

SUV’s staan op plek 3 – voor hun bezitters loopt 18 procent van de ondervraagden warm. Vervolgens gaan de meeste Europeanen voor mensen met oldtimers. Je weet wel, van die karaktervolle types met misschien een leren jasje of een hippe oude pet. Maar Nederlanders – met een procentje verschil – zien hun potentiële partner liever in een EV verschijnen. 14 procent van de ondervraagden gaf aan de bestuurders van elektrische auto’s sexy te vinden. Enkel Spanjaarden lopen nog warmer voor de watts.

En met welke auto’s sla je een modderfiguur?

Daarin zijn de statistieken voor bijna elk land duidelijk. Grote sedans, middenklassers en compacte auto’s scoren in Nederland 9 procent. Busjes blijven hangen op 7 procent, en ‘familieauto’s’, wat dat ook precies mogen zijn, bungelen onderaan de lijst met 5 procent.

En dan het laatste, nogal bedroevende statistiekje: aangezien 26 procent van de Nederlanders zegt mensen helemaal niet om hun auto’s sexy te vinden, mogen we ons (samen met Oostenrijkers) de grootste auto-ongevoeligen van Europa noemen.

Foto: Unsplash

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear