Zelden vind je zo’n buitenkansje als dit. Dit is je kans kans om een praktisch nieuwe Groep B-rallyauto te kopen: de MG Metro 6R4.

Uit het Groep B-rallysegment werden een paar van de snelste en extreemste rallyauto’s geboren. Denk aan de Audi Sport Quattro en de Ford RS200. De serie was maar van korte duur en stopte in 1986 na een reeks ongelukken waarin rijders, bijrijders en zelfs toeschouwers het leven verloren.

De MG Metro 6R4 is het product van Austin Rovers deelname aan de competitie. De productie begon in 1982, echter duurde het twee jaar voordat deze mee mocht doen aan het toernooi. Veel wedstrijden reed hij niet en slechts één keer bemachtigde de MG Metro 6R4 een podiumplek.

Het verhaal achter deze MG Metro 6R4

Netjes volgens de homologatieregels zijn er 200 straatlegale auto’s gemaakt, en deze MG Metro 6R4 is er één van. In 1986 kocht een man in Oxfordshire de rallyauto. Na zijn dood in 1996 werd de Metro tentoongesteld in het Donington Museum, waar hij verbleef tot 2002.

De huidige eigenaar kocht hem met slechts 8 kilometer op de teller. De auto is nog volledig nieuw – tot op alle schroeven en ongespoten onderdelen na. Jij kunt deze MG Metro 6R4 nu kopen met een schokkende 11 kilometer op de teller. De extra 3 kilometer werden er in de loop der jaren bij gereden door het tentoonstellen op autoshows.

Silverstone Auctions veilt de MG Metro 6R4 deze zomer op de Silverstone Classic. Mocht je hem willen hebben, dan hopen we dat je een zware bankpas hebt. Eentje waarvan je pijn in je pols krijgt als je moet pinnen. En in je hart. Silverstone schat namelijk in dat de zeldzame Metro tussen de 225.000 euro en 275.000 euro oplevert.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear