Vorig jaar lukte het Jeep niet om meer dan 500 Renegades te slijten. Zijn dottige broertje, de Fiat 500X, deed het niet veel beter met ruim 600 exemplaren. Waar dat aan ligt? Wat ons betreft niet aan zijn stoere uiterlijk (eerder aan de prijs). Maar mocht dat wel het geval zijn, dan komt het Italiaanse Militem met de oplossing.

De Militem Jeep Renegade steekt zijn borst vooruit en zijn kin omhoog, met 3,8 centimeter om precies te zijn. De nieuw dempers zijn instelbaar voor dagelijks gebruik om voor comfort te zorgen en voor performance wanneer dat gewenst is. De banden op de 20-inch velgen zijn breder dan het fabrieksrubber voor meer grip.

Militem voegt extra breedte toe met een nieuwe bodykit inclusief een uitgesproken grille en gaten in de motorkap. Voor de binnenkant pakt het Italiaanse bedrijf een flinke lap leer en bedekt haast elk oppervlak, inclusief de kofferbak. Volgens Militem is het interieur supercar-waardig.

De Militem Jeep Renegade krijgt de naam ‘Hero’ en je kunt hem kant en klaar kopen in Italië. Je krijgt dan een 2,0-liter diesel met 190 pk of de nieuwe 1,3-liter turbomotor met 200 pk. Het vermogen gaat dan via een negentraps automaat naar alle wielen. Voor prijzen moet je even naar Italië bellen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)