Genieten we over een aantal jaar van een verrimpelde Vin Diesel die het met een intense blik in zijn ogen opneemt tegen een gloednieuwe en knalgroene Mitsubishi Eclipse? Bouwt Mitsubishi eindelijk weer een auto die te fout is voor woorden, maar een speciaal plekje in ons hart krijgt? Vandaag schoten onze dopamine-niveaus omhoog bij het zien van het mailtje over de Mitsubishi Eclipse Cross.

Helaas lijkt het hier te gaan om een veelgebruikte en flauwe marketingactie. Een geadoreerde naam kannibaliseren om je totaal niet-gerelateerde product in de markt te zetten. Het bekendste voorbeeld is Daewoo en Chevrolet. Als laatste wanhoopsdaad om het mismaakte Daewoo te slijten, werd de Chevrolet-badge op het Koreaanse blik geplakt. Uiteindelijk trok Daewoo Chevrolet mee de afgrond in.

Mitsubishi lijkt hier een pagina uit het boek van Daewoo te lenen en komt met de Mitsubishi Eclipse Cross. Niet om nu te zeggen dat de Eclipse net zo’n aanslag voor het straatbeeld wordt als het Koreaanse merk. Het is alleen doodzonde van de erfenis die de originele Eclipse achterliet. Voornamelijk dankzij The Fast & The Furious en spellen als Need For Speed Underground. Een straatracer die zich graag in groen laat kleden, zien we dus niet zo snel terug. Die tijden zijn lang vervlogen. In plaats daarvan krijgen we een nieuwe SUV die tussen de Outlander en ASX komt. Daar hadden we er namelijk nog niet genoeg van.

De Mitsubishi Eclipse Cross is een studiemodel dat in maart in Genève officieel onthuld wordt. Als het niet te onterend is voor de originele Eclipse, zie je hem dan hier.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)