We leven in een tijd waarin de Mitsubishi Eclipse niet meer de auto is om ‘bijna iemand te pakken’ bij een dragrace. Of om door een motorbende op te laten blazen, waarna je een Corona-drinkende straatracer een ‘tien-seconden auto’ schuldig bent.

Nee, de coupé luistert nu naar de naam Eclipse Cross en is nu een vijfdeurs crossover voor winnaars van The Voice of Holland. Maar wat als Mitsubishi lef had getoond en de Mitsubishi Eclipse als coupé had gereïncarneerd? Dan had ie er misschien zo uitgezien.

Pixelartiest Enoch Gabriel Gonzales maakte renderings van een potentiële Mitsubishi Eclipse voor het modeljaar 2020. De nieuwe coupé is duidelijk geïnspireerd op de tweede generatie Eclipse. Ook wel bekend als de The Fast and The Furious-Eclipse.

Het topmodel van de tweede generatie Eclipse had vierwielaandrijving en dezelfde motor als de Lancer Evolution. Dat lijkt ons een mooi uitgangspunt voor dit model. Overigens brengt Mitsubishi de Evolution ook terug. Inderdaad, als crossover, met de naam Mitsubishi e-Evolution.

Foto’s: Enoch Gabriel Gonzales

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)