Voor iedereen die in de markt is voor een goedkope Rolex of ander merkspul is China al jarenlang het beloofde land. Ook automobielen leggen de Chinezen lustig onder het kopieerapparaat. Nissan, Jaguar, Mercedes, het wordt allemaal met het grootste gemak in een Chinees jasje gestoken.
Het nieuwste wapenfeit op het gebied van plagiaat is deze Mitsuoka Galue Convertible, waarvoor met meer dan een schuin oog is gekeken naar de… jawel, de Ford Mustang. Geen idee wat voor een paddenstoelen de bedenker van dit gedrocht gerookt had, maar dit ziet er werkelijk helemaal niet uit. Een auto die het midden houdt tussen een Bentley en een Cadillac Eldorado uit de jaren ’70 gaat aan elke goede smaak voorbij. Het enige wat nog een beetje aanvaardbaar lijkt is het rood leren interieur, al doen de grote hopen plastic daarnaast het ergste vermoeden voor de kwaliteit. Dus als er al ergens een fabrikant wakker moet liggen van dit merk, dan zal dat alleen in de Verenigde Staten zijn.
Ze vragen ook doodleuk geld voor de Galue. Er is een versie met V8 voor een kleine acht miljoen yen, een container oud papier ter waarde van ongeveer 50.000 euro. En er is een V6 die een prijs heeft van 6,7 miljoen yen, wat neerkomt op zo’n 43.000 euro. Gaan we toch over nadenken…

Reacties

Meer van TopGear