Mitsuoka is een vreemde eend in de bijt. Het Japanse merk grijpt bestaande auto’s en bouwt er een belachelijke koets omheen. Of je belachelijk hier positief of negatief leest, is aan jou. Ze bouwen bijvoorbeeld MX-5’jes om naar een soort Corvette C2 en de Toyota Yaris wordt door Mitsuoka een soort Jaguar MKII. Het merk heeft ook zijn eigen sportauto: de Mitsuoka Orochi.

De Orochi schopte het ooit naar onze lijst met de slechtste supercars ooit gebouwd. Verder is hij erg zeldzaam met een oplage van 400 auto’s. Mitsuoka bouwde voor deze auto een spaceframe-chassis en lepelde een 3,3-liter V6-motor uit een Toyota Camry. De zescilinder produceert 304 pk en 393 Nm. Het vermogen gaat via een vijftraps automaat naar de achterwielen.

Deze Mitsuoka Orochi is praktisch nieuw

De Marktplaats-kreet ‘TOPSTAAT!’ gaat zeker op bij deze Orochi. In de veertien jaar dat hij bestaat, heeft hij nog maar 81 kilometer gelopen. Hij werd in 2009 gebouwd en vond een jaar later in Japan zijn eerste eigenaar. Die bezitter verscheepte de Mitsuoka Orochi naar Singapore en stopte de auto in een ondergrondse parkeergarage.

Na tien jaar gevangenschap werd de Orochi naar Groot-Brittannië gehaald. Deze keer werd de auto ‘professioneel bewaard’, zo vertelt de verkoper. Toen de Orochi naar het Verenigd Koninkrijk kwam, had ie nog maar 46 kilometer op de teller. Dankzij de keuring zijn er extra kilometers toegevoegd. En nu mag ie naar een nieuwe eigenaar.

De lelijkste supercar ooit voor een prikkie?

Je kunt bij Collecting Cars bieden op de Mitsuoka Orochi. De veiling loopt tot woensdag 15 november. Voorlopig is het hoogste bod 15.000 pond, wat omgerekend ongeveer 17.000 euro is. Een zeer laag starbedrag, dus. Meestal schieten de biedingen aan het einde van de veiling nog flink omhoog, maar wie weet scoor jij hier een leuke deal. En dan is het ondanks zijn looks en weinig vermogen tóch een supercar.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)