Alleen op plaatsen waar je buurman een hondenslee gebruikt om zijn wekelijkse Surströmming te halen bij de buurtsuper, kan het verstandig zijn om de grille van een auto af te dekken. Op warmere plaatsen ontneem je de motor en andere onderdelen hun cruciale frisse lucht. Daarom ontwikkelde Turo (een soort AirBnB, maar dan voor vervoer) een speciaal mondkapje voor auto’s. Net als de versies die wij dragen, laten deze kapjes voldoende lucht door en zouden ze dus veilig te gebruiken zijn bij brandstofauto’s.

Het Amerikaanse Turo vindt het erg belangrijk dat mensen mondkapjes dragen. De mondkapjes voor auto’s hebben dan ook als direct doel om het dragen van de bescherming te promoten. Het bedrijf geeft bijvoorbeeld ook 15 dollar korting als mensen de code ‘WEARAMASK’ gebruiken. De grote mondkapjes moeten nog in productie gaan, maar zullen dan waarschijnlijk alleen in Amerika beschikbaar komen. Hoe je ervoor kunt zorgen dat ze niet wegwaaien, moet nog duidelijk worden.

Via Turo kunnen Amerikanen hun auto verhuren, net als dat in Nederland kan met diensten als Snappcar. Enerzijds erg handig tijdens een pandemie voor mensen die liever niet met het OV willen, maar anderzijds zijn auto’s ook een soort microleefomgeving waarin mensen alles aanraken en op de bedieningselementen niezen. Daarom komtTuro, naast de mondkapjes voor auto’s, ook met richtlijnen voor hoe verhuurders hun voertuigen het beste kunnen desinfecteren. Best handig.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear