Het spannendste moment van een motorwissel zijn die paar seconden voordat je voor het eerst weer de sleutel omdraait. Zal hij wel starten na al die uren hard werken? En heb je – ondanks drie keer checken – wel echt alle slangetjes goed aangesloten? De knappe knapen van Garage 54 hebben een manier om de stress te besparen: de motorwissel met een draaiende motor uitvoeren. Ze doen het ook nog in veertig minuten en laten de motor maar een paar keer afslaan.

Vooruit, het gaan wel om een Lada-motor. Die zit vast met twee paperclips, loopt nog op slootwater en verschilt qua techniek niet veel van ‘s werelds eerste kampvuur. Maar toch, het is bijzonder om te zien. Ze hebben buiten beeld al het een en ander aan voorbereidingen verricht zodat de motor ook daadwerkelijk draaiend de auto uit kan. Probeer dit maar niet zelf na te doen, het kost je waarschijnlijk een paar vingers. Of een koolstofmonoxidevergiftiging.

Motorwissel met draaiende motor

Reacties

 • Al die Russische filmpjes op TG heeft op 12 augustus 2021 geschreven:

  WAAROM??????

  • Frederik van Deventer heeft op 21 december 2023 geschreven:

   Om warme handjes te houden bij minus 50 … Ook de friet blijft warm .. en de Borsjh ook … En de radio hoeft niet aan, dus mooi volle accu .. dus Vroemmm lekker snel starten … Dawajh Garosjoe PAKKA … PRAVDA 💥👀🌹💋🌹💋💋

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear