Roadtrip door Amerika met twee personen? Dan huur je een Ford Mustang of een Chevrolet Camaro. Niet de origineelste keuze, maar clichés zijn er met een reden. De enige uitzondering is als je KITT of de DeLorean uit BTTF kunt huren op Turo of een dergelijke website. Nu kun je in Amerika zelfs een Shelby Mustang met ruim 900+ pk huren bij Hertz.

Al sinds de jaren zestig kun je bij Hertz terecht voor snelle Mustangs. Toen noemden ze dat nog ‘Rent-A-Racer’, maar anno 2022 zou dat een hoop boze brieven van de lokale Karens (de OG-Gerda’s) opleveren. Een Shelby Mustang van Hertz is altijd herkenbaar aan goudkleurige strepen over de lengte en de toevoeging van een ‘H’ achter de naam. In dit geval dus de Shelby GT500-H.

Hoeveel snelle Mustangs zijn er?

In totaal levert Shelby 25 exemplaren met 900+ pk aan Hertz. Zes daarvan zijn wit en de rest is zwart. Naast de überversie biedt Hertz ook een normalere Shelby Mustang GT-H aan. Deze is er als Fastback en als Convertible en biedt zo’n 450 pk. Een Borla-uitlaat zorgt voor meer herrie en hij is uitgevoerd met het bumperspul van Shelby.

Waar huur je de Ford Mustang in Amerika?

De Mustang GT-H (dus met circa 450 pk) voor je Amerika-roadtrip kun je huren in Las Vegas, Miami, Orlando, Tampa en Phoenix. Liever een cabrio? Dan kun je terecht in Atlanta, Dallas, Fort Lauderdale, Miami, Orlando, Tampa, Fort Myers, Las Vegas, Phoenix, Los Angeles, San Diego en San Francisco. Ze staan daar bij de vliegvelden.

De bloedsnelle GT500-H met meer dan 900 pk staat bij ‘geselecteerde vliegvelden’. Vermoedelijk wisselen deze snelle versies nog weleens van locatie. Even goed de site van de verhuurder in de gaten houden. Voor nu staat de auto bij Hertz nog op ‘coming soon’.

Wat kost een Mustang huren in Amerika?

Hertz communiceert geen prijzen voor het huren van de Shelby Mustang met 900+ pk. Een snelle blik laat zien dat een normale Mustang Convertible zo’n 150 euro per dag kost in Las Vegas. Ga dus in ieder geval uit van (flink) meer dan 150 euro per dag. Je moet je ook afvragen of je de gehele roadtrip wel met zo’n auto wilt doen – je kunt ‘m natuurlijk ook een dagje tussendoor pakken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)