Misschien niet de eerste Aston Martin Valkyrie in Nederland, maar wel de eerste op Nederlands kenteken. Vanmorgen 11:28 uur werd de hypercar die in samenwerking met Red Bull Racing werd ontwikkeld op gele platen gezet. Zo staan er nu 2 van de 150 Valkyries die Aston Martin gaat bouwen binnen onze landsgrenzen.

Volgens de kentekengegevens betaalde de eigenaar 3.201.246 euro voor de eerste Aston Martin Valkyrie van Nederland. Daarvan ging 182.173 euro naar de staatskas in de vorm van BPM. Daar kunnen dus mooi weer drempels van worden aangelegd. Dat bedrag is zo fors vanwege een geregistreerde uitstoot van 543 gram per kilometer.

Ook een leuk detail is dat volgens de RDW de typeaanduiding van de auto ‘AM001’ is. Toen de auto net onthuld werd, heette de auto nog AM-RB 001 Hypercar. De werktitel is dus intern nog wel blijven hangen bij Aston Martin. Red Bull is overigens inmiddels druk bezig met een eigen hypercar, zonder Aston Martin.

Wat koop je voor 3+ miljoen?

De Aston Martin kun je gerust zien als een F1-auto met APK-plicht. De Valkyrie produceert 1.155 pk bij 10.500 tpm en 900 Nm bij 6.000 tpm. De oorzaak van dit geweld was al bekend: een elektromotor. Oh, een goddelijke 6,5-liter V12 van Cosworth die tot 11.100 toeren per minuut kan draaien. Volgens het kenteken produceert hij 98 decibel.

‘The Homelessguy’ heeft zijn Aston Martin Valkyrie ook in Nederland staan

Ondernemer Jeroen van den Berg, die je kent van zijn Bugatti Chiron en Ford GT, mocht zijn Aston Martin Valkyrie deze week ook ophalen. Deze staat – voor zover wij weten – nog niet op gele platen. Zijn Valkyrie is een legergroen exemplaar. We zijn benieuwd of er nog meer Valkyries naar Nederland gaan komen – en wanneer we een Mercedes-AMG One gaan spotten in ons kikkerlandje.

Aston Martin Valkyrie V12 schreeuwt naar 11.000 tpm

Zo klinkt de bizarre V12 van de Valkyrie bij 11.000 tpm

Vergeet niet de knop én de lees verder klikbaar te maken

Foto’s: Row1photography

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)