Gooi er nog een grapje in over een tonijnbroodje zonder korst, en een paar slagzinnen over familie, en je hebt de Nederlandse versie van The Fast and the Furious. De Gezwinde en de Knorrige, of zoiets. De Landelijke Eenheid Noordwest plaatste een verslag op hun Facebook over hun avontuur op zaterdagavond, waar een onopvallende eenheid infiltreerde in een groep straatracers. Er werden uiteindelijk tientallen boetes uitgedeeld.

De politie ontving meldingen over straatraces en stuurde enkele onopvallende voertuigen die kant op. De politie trof meer dan 100 auto’s aan op de IJsselmeerdijk, waarvan enkele bestuurders daadwerkelijk straatraces hielden. De onopvallende politieauto’s wachtten in de menigte op hun opvallende collega’s, die met zwaailichten kwamen aanrijden. Je zou denken dat ze meer pakkans zouden hebben zonder de zwaailichten, maar dan zou het risico ontstaan dat de straatracers op de politieauto’s zouden knallen.

Door de zwaailichten ontstond er paniek onder de aanwezigen en iedereen probeerden snel weg te komen. De onopvallende voertuigen reden mee met een groepje vluchtende auto’s, dat richting de snelweg A6 vluchtte. De gasten hadden niet in de gaten dat er een politieauto met ze meereed en ze haalden snelheden van meer dan 200 km/u, haalden rechts in en hielden veel te weinig afstand. De agenten plukten één bestuurder van de weg die 175 km/u reed op een 100-weg. De andere bestuurders krijgen de boete thuis via de post.

Straatracen in het echt

De auto’s die deze straatracers gebruikten, zijn overigens niet zo spectaculair als de F&F-films je willen laten geloven. Op de twee foto’s van de politie zien we een Golf V GTI, een Polo met 17-inch velgen en een Golf VII in de kleur lease-grijs. Dus geen neon, dikke spoilers of paarse vlammen uit de uitlaat. De echte straatracers steken liever geld in de motor, in plaats van zaken die alleen maar de aandacht trekken van de politie. Daarbij zal het gros van de aanwezigen niet geracet hebben, maar gewoon aanwezig zijn geweest voor de meeting of om toe te kijken.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie