Groetjes uit Londen – van ons en van de nieuwe Range Rover Evoque, die zojuist voor onze neus werd onthuld. Nieuw? Ja: alleen de deurscharnieren zijn overgenomen van het oude model, de rest is volledig vers. Waarom ie er dan toch hetzelfde uitziet? Tja, kun je het Land Rover kwalijk nemen?

De Range Rover Evoque is de auto die het merk opnieuw op de kaart zette. De auto die stijl, vooruitstrevendheid en ‘muk hebb’m’ in één klap tot hoofdthema’s van het merk maakte. Naast luxe en modderbedrevenheid natuurlijk. Land Rover zou wel gek zijn om zo’n succesnummer compleet om te gooien. Dus hebben ze ‘m in plaats daarvan van voor tot achter verbeterd.

Wat is er nieuw aan deze Range Rover Evoque?

Zoals gezegd: alles. De wielbasis is langer, er is meer ruimte voor mensen en bagage. Het uiterlijk is strakgetrokken, met modernere koplampen en achterlichten en meer gladgestreken details. Het interieur is verfijnder, zit vol met duurzame materialen en bevat Land Rovers nieuwste technieken. Zoals Clearsight, een camerasysteem waarmee je door de motorkap heen kunt kijken. En door je achterkant: de achteruitkijkspiegel is naar keuze een spiegel of een scherm. ‘Waarschijnlijk de meest luxueuze auto onder de 4,4 meter’, zo noemt Land Rover hun nieuwe stads-SUV.

Het platform waarop de auto staat, is klaar voor een hybride toekomst. Er komt zowel een MHEV (mild hybrid) als een PHEV, die beide gebruikmaken van een 48-volt elektrisch systeem. De plug-in krijgt een 1,5-liter driecilinder benzine van 200 pk en een 108 pk sterke elektromotor. Er komen ook de nodige Ingenium-benzines en diesels – uiteraard schoner, zuiniger en sterker dan voorheen.

Wat gaat de nieuwe Range Rover Evoque kosten?

De precieze prijzen zijn nog niet bekend. In Duitsland begint hij bij 37 mille; dus Belgische prijzen zullen niet veel hoger zijn. Voor Nederland wordt een vanafprijs van 55.000 euro verwacht.

In het voorjaar van 2019 verschijnt de nieuwe Range Rover Evoque bij de dealers.

Video!

We mochten alvast een klein stukje sturen – off-road nog wel. Check!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)