Rolls-Royce heeft aangekondigd dat de achtste generatie Phantom in 2018 – in stilte – arriveert. Dit is de eerste blik die Rolls-Royce vrijgeeft. Een soort van.

De Rolls-Royce Phantom is van aluminium

Veel van de nieuwe Rolls-Royce Phantom onthult de foto niet. De carrosserie is van aluminium om de corpulente bak zo licht mogelijk te houden. Zo licht mogelijk, niet licht. De bouwer spreekt over uitstekende vooruitgang. Je ziet het niet, maar er is ook plek voor een hybride-aandrijflijn. Daarop leunt Rolls op de expertise van BMW. Wij hopen de sterrenhemel in de Phantom ook weer terug te zien in de achtste generatie. Ach, als hij maar niet op de Vision Next 100 lijkt, zijn we eigenlijk al snel tevreden.

Ongemerkt stamt de huidige Rolls-Royce Phantom alweer uit 2003. Het is de eerste Rolls-Royce die onder de vlag van BMW is ontwikkeld, maar slechts 15 procent van de onderdelen komen uit de BMW-schappen. Na 13 jaar (!) mag de Phantom dit jaar eindelijk met pensioen. Met de Zenith-uitvoering neemt het merk afscheid van de statige bak.

Rolls-Royce SUV

Ook de nieuwe SUV van Rolls-Royce met codenaam Cullinan zal dit carrosserie, of een afgeleide, gebruiken. Hier weten we nog minder over, behalve dat hij ‘rijdt als een vliegend tapijt’ en minimaal zo duur is als een flink huis.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)