Iedereen die ooit deel was van een verrassingsfeestje waarvan de gevierde feestneus al wist van de fuif, zal dezelfde uitdrukking herkennen op de gezichten van de aanwezigen bij de onthulling van de nieuwe Volvo S60. Gemaakt verrast met een toefje ongemak, dus. Want het uiterlijk van de Volvo S60 was een nog minder grote verrassing dan een verkiezingsuitslag in elke willekeurige dictatuur.

Mini S90

Het uiterlijk is zo voorspelbaar omdat zowel de Volvo V60 als de S90 al bekend zijn. De nieuwe Volvo S60 heeft niet alleen veel weg van zijn grotere broer, de S90, hij deelt ook veel genen. Beide delen het platform met de naam Scalable Product Architecture (SPA). Toen we met de V60 reden, merkten we al dat ie iets dynamischer is dan de V90. Verwacht hetzelfde van de nieuwe Volvo S60.

Hoe onderscheid ik de S90 en S60?

Aan de voorkant zie je het aan de koplampen: de dagrijverlichting van de S60 loopt door uit de koplampen richting de grille. De S90 houdt de lichtstreep binnen de lampenunit. Vanaf de zijkant kun je naar de schouderlijn kijken. Bij de S90 loopt ie over de hele lengte, en bij de S60 houdt ie op bij de deuren.

Geen diesel

Volvo lust geen diesel meer. Beetje bij beetje gaat het merk de brandstof uitbannen. Dat begint bij de nieuwe Volvo S60, die als eerste auto van het merk niet leverbaar is met dieselmotor. Hiermee benadrukt Volvo dat hun toekomst elektrisch is. De productie vindt ook plaats in het land met de grootste dieselafkeer: Amerika. De eerste Amerikaanse fabriek van Volvo staat in Charleston, Zuid-Carolina.

Motoren

Geen diesels, dus. De instapper is een T5-benzinemotor. Ook zijn er twee stekkerhybrides: een T6 Twin Engine AWD met 340 pk en een T8 Twin Engine Polestar Engineered met 405 pk. Flink vermogen, toch? Volvo noemt het niet voor niets een sportsedan.

Prijzen nieuwe Volvo S60

De prijzen van de nieuwe sedan zijn nog niet bekend. De vanafprijs van de Volvo V60 T5 is 43.995 euro. De S60 zal iets voordeliger zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)