Zoals je misschien al kunt afleiden uit die wielkasten is het vrij onwaarschijnlijk dat dit elektrische Nissan 20-23 concept ooit in productie gaat. Jammer, maar wie weet leest Nissan wel mee. Kom op jongens, we weten dat jullie het kunnen. De 20-23 viert trouwens het twintigjarig jubileum van Nissan Design Europe (NDE).

Blijkbaar is de hot hatch ontworpen zonder restricties en is hij geïnspireerd door de Formule E, de online racewereld en kleine rappe Nissans uit het verleden. ‘Het jonge team hier bij NDE ging met de opdracht aan de slag en nu staat er een leuke elektrische stadsauto waarmee je echt elke dag door Londen wilt rijden’, zegt de vice-voorzitter van de ontwerpafdeling van het automerk, Alfonso Albaisa.

Met de aerodynamica zit het wel goed

Het Nissan 20-23 concept krijgt wat serieuze aero-onderdelen, zoals een heftige splitter, een gigantische achtervleugel en dus die ultrabrede wielkasten. We weten niet precies waar die luchthapper op het dak lucht naartoe voert, maar het geheel ziet er in ieder geval cool uit. Verder zijn er rustige led-lampen voor- en achterop. Wellicht dat we die vormen nog eens terugzien op productiemodellen.

Nissan 20-23 concept

De grote wielen en lage banden geven de Nissan de uitstraling van een echte hot hatch. Jammer genoeg heeft Nissan niet de moeite genomen om er één of meerdere elektromotoren in te leggen. Ons wordt simpelweg verteld dat het Nissan 20-23 concept een ‘sportieve elektrische hatchback’ is.

Het interieur van het Nissan 20-23 concept

De nadruk van het designteam ligt op het exterieur, maar dat wil niet zeggen dat ze de binnenkant zijn vergeten. Je komt de cabine binnen door een van de twee vleugeldeuren omhoog te klappen. Het interieur bestaat uit witte kuipstoeltjes, een vierkantig stuur met flippers erachter voor de rijmodi, en verder niet heel veel meer. Hier komt waarschijnlijk de Formule E-inspiratie terug. Alleen het broodnodige is er zodat je zo min mogelijk wordt afgeleid.

Al met al best een indrukwekkend ontwerp, nietwaar? Misschien is het wel een teken dat Nissan overweegt om de ontwerpers eens wat losser te laten in de elektrische toekomst. Alhoewel: haal van het Nissan 20-23 concept de aero-delen af en voeg een volledig interieur toe, en je hebt een driedeurs hatchback die kleiner is dan de Leaf en kan concurreren met de aanstaande Renault 5. Van die auto kan er dan weer een hetere versie worden gebouwd. Overweeg het eens, Nissan.

Reacties

  • Dcw heeft op 26 september 2023 geschreven:

    Stop er ook gewoon een motor in

    Reageer
  • Big mo heeft op 25 september 2023 geschreven:

    Alsjeblieft NISSAN , ohh ALSJEBLIEFT neem het in productie !!!!!!. Wat een kanon .

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear