Ook dit jaar laten de jongens en meisjes van Nissan hun gezichten weer zien bij de 24 uur van Le Mans, en dit is de machine die ze gaan meebrengen. Hij heet de Deltawing, en we vermoeden dat de enige reden daarvoor is dat op de naam ‘Batmobile’ al copyright rustte.

Twee jaar geleden werd deze carrosserievorm – oorspronkelijk gebaseerd op een Aston Martin LMP1-racer – voorgesteld als nieuw Indycar-chassis, maar de organisatoren van die serie hadden er uiteindelijk toch geen oren naar. Nu is Nissan met het ding aan de haal gegaan en zetten ze ‘m voor spek in bonen in in de experimentele klasse op Le Mans 2012. Volgens de Japanners zal de snelheid ergens tussen die van de LMP1- en LMP2-auto’s in liggen; ze mikken in ieder geval op een rondetijd van 3 minuten en 45 seconden.

Een paar cijfertjes om je nog iets meer in de war te brengen: 500 kilo, 300 pk uit een 1,6-liter turbo-viercilinder (de motor uit de Juke), een top van ongeveer 320 km/u, een gewichtsverdeling van 30/70, voorbanden van 10 centimeter breed. Je zou zeggen dat je met dit soort dragster-achtige kenmerken vlammend aan je eind komt zodra je een bocht probeert in te sturen, maar vreemd genoeg gaat de Deltawing niet alleen in een rechte lijn als de brandweer. Hij heeft misschien de helft van het vermogen van een doorsnee LMP-auto, maar hij weegt ook de helft minder en heeft de helft minder luchtweerstand. Volgens Nissan-wiskundigen betekent dit tevens dat ie de helft minder verbruikt en de banden de helft minder hard slijten. Da’s nuttig, in een 24-uursrace.

In een gesprek met Marino Franchitti – broertje van Dario en een van de coureurs die op Le Mans in actie zal komen – leren we dat de nieuwe Nissan alles in zich heeft om een succes te worden. Na een aantal weken in de VS getest te hebben, geeft hij het apparaat een dikke tien. ‘Hij ziet eruit alsof het niet gaat werken, maar niets is minder waar. De stabiliteit bij hoge snelheid is bijzonder indrukwekkend. Hij voelt aan als een LMP-auto, en met z’n interessante uitlaat-setup maakt ie ook nog eens een geweldig geluid. Het doet me denken aan oude Groep C-racers.’

Bepaal zelf of je het met Marino eens bent: hier is een video van een van de tests. Mocht Nissan er succes mee boeken, dan kan deze Deltawing wel eens een historisch zeer belangrijke auto worden, bepalend voor de vorm van toekomstige ‘groene’ lange-afstandsracers. We zullen zien; voorlopig vinden we ‘m in ieder geval retegaaf om naar te kijken en luisteren.

 

Reacties