We hebben nooit gesnapt dat bedrijven serieuze aankondigingen doen in de dagen voor 1 april. Zo liet Audi vorig jaar de laatste dag van maart weten dat ze stoppen met dieselmotoren in Nederland. Dit was dus geen grap. Ook dit nieuwtje van Nissan kán serieus zijn, maar we voelen enige argwaan. Het lijkt er namelijk op dat Nissan een oude Skyline GT-R R32 heeft omgetoverd tot EV.

Het Japanse merk plaatst een teaser online van iets wat ze de Nissan GT-R R32EV noemen. Klein detail: de uitlaat is nog zichtbaar in de verduisterde beelden. In de beschrijving hebben ze het over het ‘toevoegen van elektrificatie-technologie’. Dus misschien voegt het merk een elektromotor toe aan de Skyline om er een hybride van te maken. Want in de video is wel duidelijk de benzinemotor hoorbaar.

Een andere optie is dat ze echt de RB26-motor bij het grofvuil hebben gezet en elektromotoren hebben gemonteerd. De uitlaat zou dan nog als klankkast kunnen fungeren voor het motorgeluid. Wat het resultaat ook is, volgens Nissan is de geëlektrificeerde Skyline het werk van één medewerker die bij het bedrijf is gekomen uit liefde voor de GT-R.

Kun je straks een Nissan GT-R R32EV kopen?

De Nissan GT-R R32EV zou best weleens een eenmalig project kunnen zijn. Gewoon om even te laten zien wat ze kunnen bij Nissan en om wat publiciteit te genereren. Het lijkt ons niet dat er veel Skyline-eigenaren zitten te wachten op een EV-conversie. In ieder geval niet van de waardevolle GT-R. Binnenkort ongetwijfeld meer over deze Nissan GT-R R32EV.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)