Iedereen met een rijbewijs en een straatlegale auto of motorfiets mag de Nürburgring op tijdens Touristenfahrten, dat weet je inmiddels wel. De aantrekkingskracht van de Nordschleife blijkt dan ook universeel en het trekt allerlei soorten bestuurders aan. Bijvoorbeeld mensen die ‘toeristenritje’ net even te serieus nemen en nog net niet stoppen voor een picknick langs de baan. Deze bezoekers kun je beter niet op de baan hebben met mensen die het net even te serieus nemen.

Bij veel gevallen kunnen de bestuurders zichzelf afvragen: ‘als ik het ruimtelijk inzicht heb van een dakpan, moet ik dan wel met m’n familiebak de Nürburgring op of is dat gevaarlijk?’. In andere gevallen kun je nog discussiëren over de risico’s die de snellere bestuurders nemen. Het blijft immers een publieke sessie, en daar moet je ook respect hebben voor de langzamere bestuurders. En soms is het gewoon een foute inschatting van beide partijen.

Hieronder zie je een compilatie van onveilige momenten op de Nürburgring. De meeste situaties zouden zich niet voordoen als de ene partij wat meer aan de kant zou gaan en de andere partij wat meer geduld zou uitoefenen. Er staat immers geen trofee te wachten aan het einde van Döttinger Höhe – hoogstens de befaamde Gouden Ananas.

Onveilige momenten op de Nürburgring

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie