Nu de zon steeds hoger en feller aan de horizon staat, wordt je harde poetswerk extra beloond met een glimmende lak op je auto. Niet nog even achterom kijken na het parkeren, is onmogelijk. Fijn, totdat een vogel besluit dat jouw lakwerk de perfecte plek is om een flats op los te laten.

Halfords zocht een tijd geleden uit welke kleur auto’s het favoriete doelwit waren van vogels. Ze bekeken 1.140 bolides met een avifaunistisch cremalaagje om te kijken of er een kleur uitsprong. Wat bleek? Vogels hebben een duidelijke voorkeur op welke kleur ze mikken.

Welke kleur ving de meeste vogelpoep?

Volgens het onderzoek doet een rode auto wat een rode lap doet met een stier. Maar liefst 18 procent van alle gebombardeerde auto’s had een rode lakkleur. Blauw was ook erg in trek bij de vogels met 14 procent. Zwart volgt met 11 procent.

Welke kleur ving de minste vogelpoep

Aan groene auto’s hebben de vogels geen behoefte. Met slechts 1 procent kunnen eigenaren van groene auto’s (en eigenaren van oude KPN-busjes) van geluk spreken. Ook grijs (en zilver) ontspringt de dans met slechts 3 procent. Wit komt relatief goed weg met 7 procent.

Een Britse vogelstichting was trouwens sceptisch over het onderzoek. Volgens een woordvoerder gaat het meer om de plek waar je parkeert. Een korte rondvraag op de TopGear-redactie leert dat ook voornamelijk de eigenaren van rode auto’s een praatgroepje moeten oprichten om over de trauma’s van vogelpoep. Zou er dan toch een bron van waarheid inzitten?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear