Eerder zagen we al foto’s van de nieuwe Corsa-e het internet op lekken, waarna Opel maar besloot om de foto’s vrij te geven. Destijds was er echter nog geen prijs bekend, maar die weten we nu ook. Het gaat daarbij om de Launch Edition van de kleine elektrische hatchback van Opel, met standaard 17-inch velgen.

Prijs van de Opel Corsa-e

Je bestelt de Corsa-e vanaf 34.999 euro. Dat is een flinke smak geld voor een kleine hatchback, maar hij is nog steeds wel goedkoper dan de Peugeot e-208 (die kost € 36.250). Mocht je liever willen private leasen, dan is dat ook mogelijk. Je betaalt in dat geval 499 euro per maand, verspreid over 60 maanden. De prijzen zijn inclusief zes jaar onderhoud.

Vanaf morgen kun je de Corsa-e Launch Edition bestellen. Op de basisversie moet je nog even wachten, die komt pas in het derde kwartaal van 2020.

Specificaties van de Opel Corsa-e

Hij deelt zijn aandrijflijn met de eerdergenoemde Peugeot e-208. Dat betekent een actieradius van 330 kilometer en een 0-100-tijd van 8,1 seconden. Het piekvermogen zit op 136 pk.

De stroom van de Opel Corsa-e komt uit een 50-kWh batterij die je in 30 minuten voor 80 procent oplaadt. De batterij ligt laag in de auto en in combinatie met de sportmodus zegt Opel dat de Corsa-e over ‘rijdynamiek van een hoger niveau’ beschikt.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie