Opel lanceert de vijfde generatie van de Corsa, al zou je kunnen denken dat het een vernieuwde versie van generatie vier is. Maar een nieuwe Opel Corsa was nodig want Opel zit niet meer zo in de lift, en dat willen ze natuurlijk wel heel graag. De huidige modellijn oogt modern en fris, alleen de Corsa kon nog wel een likje hipheid gebruiken. Zie hier dus de geheel nieuwe Corsa.

Ja, ook wij vinden dat ie wel heel veel lijkt op de vorige, maar we snappen dat wel: de meeste Corsa-kopers zijn 98 en ouder en die vinden al te veel verandering meestal niet zo heel fijn. Maar alle gekheid op een stokje: had het niet wat meer creatief gekund Opel?

De Corsa is op een geheel nieuw chassis gezet, heeft nieuwe, zuinigere motoren en een nieuwe versnellingsbak. Driecilinder 1.0-motortjes met turbo zijn helemaal de bom in de nieuwe Corsa, met 115 pk en een lage uitstoot. Daarnaast is er ook een 90 pk sterke 1.4 benzine en een 1.3 diesel met 95 pk.

Hij heeft ook een sportievere en meer luxueuze inborst gekregen door het gebruik van fraaie materialen binnenin en een heel gebalanceerd onderstel met preciezere besturing. Die op alle versies een City-knop heeft om het sturen op lage snelheden lichter te maken. Een optie die vooral ouderen zullen waarderen.

Natuurlijk heeft ie, net als alle andere nieuwe auto’s, veel led’jes, slimme technieken om je telefoon te koppelen en apps te gebruiken en systemen om binnen de lijnen te rijden, je te waarschuwen voor botsingen en meer handige frutsels waarvan de meeste vast optioneel zijn. Eind oktober zal ie naar verwachting bij de dealer staan.

 

Reacties

Meer van TopGear