Als je dit leest, is er een grote kans dat je eerste auto een Opel Corsa is geweest. En anders ken je wel iemand die ooit begon met een Corsa. Dan weet je ook dat hij je bracht waar je moest komen, maar dat niet met een bijzonder hoog tempo deed. De Serviër Esad Dosljak nam hier geen genoegen mee en besloot zijn Corsa door Konopek Motorsport aan te laten pakken. Zoals je kunt zien is er weinig origineel gebleven. Een grote splitter en diffuser zijn aangebracht, samen met een koolstofvezel motorkap, uitgeklopte wielkasten en een rolkooi.

Waar de achterbank zich normaal gesproken zou bevinden, ligt nu een twin-turbo 2,7-liter V6 uit een Audi S4 die 870 pk produceert als je er gewoon benzine in gooit. Dat extra vermogen komt onder meer door verbeterde onderdelen in de motor en aangepaste turbo’s.

Maar als er zoals in onderstaande video’s een shotje NOS in de motor wordt gegooid, schiet het vermogen naar ruim 1.000 pk. Genoeg vermogen om de kleine Corsa van 0 naar 100 km/u te laten gaan in 2,7 seconden. En de Audi-motor stopt pas met accelereren bij 335 km/u.

In onderstaande video’s zie je het resultaat van alles wat hierboven beschreven staat. De Opel Corsa met 1.000 pk sloopt de dragstrip en hij kan ook aan de slag als part-time vlammenwerper. Zocht je nog een Corsa als eerste auto?

De Opel Corsa met 1.000 pk in actie

De Corsa is ook een vlammenwerper

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie