Hij werd al eerder aangekondigd, en nu is ie dan helemaal los: de Opel GTC. Je kunt ‘m ook wel een driedeurs versie van de Astra noemen, maar dat vindt Opel niet leuk, want dan lijkt ie iets minder exclusief en bijzonder. Bovendien deelt het exterieur geen enkel onderdeel met de Astra, dus dit is echt een compleet andere auto. Ja? Dat je het weet.

Het merk uit Rüsselsheim heeft het maar druk de laatste tijd: in de komende maanden introduceren ze (eindelijk) de Ampera, de nieuwe Zafira Tourer, en deze GTC dus. Op de autoshow van Frankfurt, van 15 tot 25 september, zal ie voor het eerst voor publiek te bewonderen zijn.

Zoals je vast al geraden had, wil Opel hiermee een vlot model neerzetten voor mensen die heel erg young en urban zijn. Van binnen is ie nagenoeg even ruim en praktisch als een Astra, maar onderhuids beschikt de auto over de zogenoemde HiPerStrut vooras van de Insignia OPC, voor een extra strak weggedrag en stabiliteit bij acceleratie. Hij is leverbaar met enorme velgen (van 18 tot 20 inch), ligt 15 mm lager bij het wegdek en heeft een grotere wielbasis en spoorbreedte dan de Astra.

Natuurlijk kun je de GTC uitrusten met de technische snufjes die we inmiddels van Opel mogen verwachten: verkeersborden- en rijbaanherkenning, intelligente koplampen, van dat werk. Op motorisch gebied zijn er twee verschillende benzineversies beschikbaar: een 1.4 turbo met 140 pk en een 1.6 turbo met 180 pk, beide gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Wil je diesel tanken, dan kun je de 2.0 CDTI met 165 pk kiezen.

Bij de wereldpremière in Frankfurt worden meer motoren bekendgemaakt, maar Opel verklapt alvast dat we in 2012 een OPC-versie kunnen verwachten. Kijk, dat horen we graag.

Reacties

Meer van TopGear