We blijven erbij dat als Opel deze Astra Electric – die ons vorig jaar al werd beloofd – als eerste versie van de nieuwe Astra had uitgebracht, er veel meer bombarie om het model heen zou zijn. Helaas is dat dus niet het geval, dus laten we er maar over ophouden. Het mag het feestje ook niet bederven, want Opel brengt ook meteen de vol-elektrische versie van de Sports Tourer mee.

In het estate-segment zijn er nog maar weinig die volledig op batterijen vertrouwen. Een gewaagde zet van Opel, dus. Beide modellen kun je aan een 100-kW snellader in een half uur tot 80 procent volladen. Daarnaast is er een ingebouwde 11-kW oplader om thuis je auto aan de wallbox te hangen. Na zo’n vijf uur is je Astra er dan weer klaar voor.

Specificaties van de Opel Astra en Astra Sports Tourer

Dan de details: in beide Astra’s krijg je een 156 pk en 270 Nm sterke elektromotor die dankzij een 54-kWh batterij tot 416 kilometer ver moet komen. Een 0-naar-100-tijd weten we nog niet, maar de topsnelheid wel: die is 170 km/u. Uiteraard zijn er verschillende rijmodi: de Eco-stand voor wanneer het kielekiele wordt met de actieradius, Normal voor het alledaagse werk, en Sport – maar ga je die ooit gebruiken?

Opel communiceert nog geen prijzen van beide modellen. Je kunt de Astra vanaf het voorjaar van 2023 bestellen. De eerste leveringen komen in juni van dat jaar. De Astra Sports Tourer is pas vanaf de zomer te bestellen, met leveringen aan het einde van het jaar. Oh, en voor je die data in je agenda rood markeert: er komen ook nog vol-elektrische GSE-versies aan…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)