Kijk nou: dit is de Opel Mokka, een klein SUV’tje waarmee de Duitsers eind dit jaar de markt gaan bestormen.

Je moet maar durven: middenin het nieuwsgeweld dat de Detroit Motor Show loslaat, komen met de eerste foto’s van een best belangrijk model dat juist niet voor Amerika bedoeld is. Opel durft het en dat is niet zo woest als het lijkt; de Opel Mokka die je hier ziet heeft namelijk een Amerikaans eeneiig tweelingbroertje/-zusje dat Buick Encore heet en wél zijn/haar debuut in Motown viert. Saillant is dat de Mokka pas in maart ‘live’ te zien zal zijn, maar wél eerder op de markt komt; eind dit jaar, waar de Amerikanen nog tot begin 2013 geduld zullen moeten hebben. Nou ja…

De Mokka (wie verzint zo’n naam trouwens..?) komt in eerste instantie met keus uit drie motoren. Een 1.6-benzine met 115 pk, een 1.4 Turbo met 140 pk en een 1,7-liter diesel met 130 pk. Verder kun je kiezen uit voor- of vierwielaandrijving en een handgeschakelde zesbak of een automatische zesbak.

De Mokka doet natuurlijk volop mee met het Opel elektronicafeestje: rijbaanassistentie, intelligente koplampen, anti-remproefhulpje, een systeem dat verkeersborden herkent (Opel Eye) en meer van die grappen. De mini-Antara krijgt het druk als hij komt: hij mag het opnemen tegen populaire nieuwkomers als de Nissan Juke, Skoda Yeti, Mini Countryman en de nog te verschijnen Ford EcoSport. 

Reacties

Meer van TopGear